miercuri, 16 iunie 2010

Celebra formula a lui Einstein, E=mc^2 in lanurile de langa Torino

In articolul precedent am descris in mare cercurile aparute in lanurile din Italia. As vrea sa atrag atentia, asupra unuia din cercuri, respectiv cel apărut langa Torino, mai exact in localitatea Poirino pe 13 Iunie 2010.

Poirino2010_02

Poirino2010_01

Aruncând o privire superficiala vom trage concluzia ca cercul din Poirino, nu e altceva decât simbolul “Samanta Vieții” intr-o forma stilizata. Daca ne uitam mai atent însa, vom remarca un mesaj mult mai profund. In mijlocul fiecărei petale se afla dispus un cerc astfel incat rezulta 6 cercuri înscrise pe o circumferința mai ampla. Aceasta circumferința, foarte discret marcata, împarte fiecare cerculeț din cele 6, in doua zone distincte. In fiecare din aceste zone sunt marcate un anumit număr de puncte, dispersate aleator, cel puțin in aparenta, rezultând astfel niște valori. E destul de ușor de dedus, faptul ca fiecare din aceste zone in care sunt impartite cercurile nu sunt altceva decât niște spatii alocate unui număr, astfel incat daca alipim numerele aferente fiecărui cerculeț, rezulta niște cifre.

decoded

Astfel avem 6 valori formate din 2 digiți

                              69    61    77    67    94    50

Daca introducem aceste valori intr-un translator ASCII rezulta celebra formula a lui Einstein:

                                              E = mc^2

translator

 

Se pare ca in acest sezon științele exacte si fac tot mai mult simțita prezenta, formule matematice fiind criptate in cercurile din lanuri.

Niciun comentariu: